Pro kuchaře-Irish stew

2. března 2010 v 14:56 | Věrka |  Colin Farrell-Irsko
Jako u každého jídla, tím spíše u guláše, existuje množství variant. Zde je jeden klasický předpis.
  • 600g syrového masa (jehněčího, skopového nebo hovězího)
  • 600g brambor
  • 200g mrkve
  • 200g cibule
  • 6 šálků masového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • česnek, snítka tymiánu, sůl, pepř, sekaná petrželka
Maso pokrájíme na kostky, oloupané brambory, mrkev a cibuli na kolečka. Ve velkém hrnci na rozpáleném oleji osmahneme kostky masa (cca 5 min), pak přidáme česnek a ještě asi minutu smažíme. Po té přilijeme vývar , podle chuti sůl a tymián. Zakryjeme a na mírném ohni dusíme asi hodinu.
Zatím v druhém hrnci roztavíme máslo, přidáme brambory, cibuli a mrkev a do zlatova opékáme (cca 20 min). V průběhu přidáme pepř.
Nakonec vysypeme opečenou zeleninu do hrnce s masem a nadále dusíme, až je maso pěkně měkké (cca dalších 40 min). Před podáváním případně dochutíme (sůl, pepř) a na talíři posypeme nasekanou petrželkou. Nejlepší je však Irish stew až druhý den, po té, co se dobře proleží.


TAKŽE JESTLI SI ZVÁS NĚKDOU TROUFNE..... :) :) :) NAPIŠTE JAKÉ TO BYLO???? :) :) :)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 SuGar_inQa SuGar_inQa | Web | 2. března 2010 v 16:48 | Reagovat

jé pěkný blog =)

2 FANTOMAS-Kdo asi tak můžu bejt viď:D FANTOMAS-Kdo asi tak můžu bejt viď:D | Web | 2. března 2010 v 17:12 | Reagovat

Čauky Věruš:D,jak se máš:D??Tvůj FANTOMAS♥ :-D  8-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama